DO YOU WANT TO KNOW WHAT THE FUCK IZ GLAVE!?

Sve što ste želeli da kažete a niste imali gde da čujete

Emisija Iz glave je radio talk show koji je krajem 2021. godine svečano prestala sa radom i to komemorativnom  priredbom Iz glave – 25 godina. O čemu se radi?
Šta sve možete u Srbiji kad ste osoba sa invaliditetom? To je pitanje koje sam sebi postavio posle operacija raka grla u leto te godine. Prvo što mi je palo na pamet je da mogu da prestanem sa emitovanjem emisije, da se tim povodom ponovo popnem na scenu Teatra u Kragujevcu i održim svečanu i veselu komemoraciju povodom 25 godina radio emisije Iz glave. I eto, što se hoće to se i može. Nema više emisije. Jer “iz glave” ne koristi samo jezik radija. Iz glave govori i slikom, filmom, plesom, pokretom, pesmom a na kraju kao i na početku i tekstom. Mnogo je jezika koje Iz glave koristi. Jedan ćete sigurno razumeti. Uostalom, proverite, potražite tarabicu #izglave na internetu.
O širem značaju i uticaju emisije Iz glave govore i brojni tekstovi i priliozi objavljeni kako u lokalnim tako i nacionalnim medijima kao i mnogobrojne nagrade i priznanja koje je autor emisije dobio.
Nastala kao pobuna protiv represije koja je vladala devedesetih godina u Srbiji, pogotovu kada su u pitanju mediji, Iz glave se, posle “petooktobarskih demokratskih promena”, pretvorila u dnevnik naših lutanja u novom vremenu.
Od kultnog statusa do najslušanijeg radio talk show programa u regionu Kragujevca i Google statistike: “Iz glave” zahvaljujući “novim” tehnologijama slušaju u svim većim gradovima Srbije a i šire u okolini – u preko 70 zemalja, na svim kontinetima…
Inače, ako ćemo stručnim terminima, teorija radijskog izražavanja beleži ovu emisiju kao dva do tri sata kvalitetno – nekvalitenog programa, konkludentno lapidarnu paušalnost u njenoj punoj realnosti. U prevodu na srpski to bi bilo: džvanj – džvunj, mrtva voda – ladno more, muda – sarme, malo ovo – malo ono, tri ti guram dva ti vadim, čik pogodi šta ti radim.

Internet portal Iz glave upisan je 03.02.2021. godine u Registar medija koji vodi Agencija za privredne registre pod brojem IN001035 u formi – Samostalna elektronska izdanja internet portali.
Direktor Dragana Miletić
Odgovorni urednik Miroslav Miletić
Adresa: Kopaonička 13. Kragujevac, 34 000 tel 064 643 89 69 mail: izglaaave@gmail.com

 

REKLI SU O EMISIJI

If it wasn’t for the censorship, this is precisely what we wanted to do on BBC. This is indeed something completely different! – Monty Python

Sve što je Iz glave nepoželjno je pre svega zato što je, za palanački duh, čisto otelotvorenje kakofonije, muzika samog pakla. – Radomir Konstantinović

There’s no way to describe Iz glave. It’s just Iz glave! – Andy Kaufman

As you can see, we’ve had our eye on you for some time now, Mr.Miletić. – Agent Smith

Iz glave je debela emisija. – Radovan Šarenac

Iz glave je klasično proklizavanje kore velikog mozga, trajni poremećaj kore velikog mozga. – Miroslav Miletić

Back to top button
Close