18 METAKA – 18 GODINA OD NAJAVLJENE SMRTI

Potpuno je besmisleno pitanje: da li iza ubistva Slavka Ćuruvije stoji bračni par Milošević – Marković? Pitanje nije čak ni besmileno, ono je (sem što je bljutavo) nepristojno.

Jer, u to vreme, dok su njih dvoje jahali i mamuzali, niko nije smeo u ovoj zemlji da pisne. Ako i jeste ( a malo je bilo takvih) onda su to Sloba ili Mira znali.

Mira Marković je čak znala i koliko ima listova na lipi u dvorištu njihove porodične kuće u Požarevcu.

Da vas ne davim, ako se prve godine vlasti Miloševića možda i mogu smatrati njegovom voljom, onda su zadnjih nekoliko godina njegove vlasti u stvari volja, želje, hirovi i snovi njegove supruge Mire Marković. Ona je u stvari sve promenila, ona je vladala, ona je na kraju krajeva došla glave svima pa čak i svom suprugu.

Onih 17 metaka kojima je izrešetan Ćuruvija i onaj jedan kojim je „overen“, najbolje pokazuju kolika je bila mržnja uperena ka njemu i kakva je bila poruka ostalima. Profesionalci ubijaju jednim metkom. Brzo i tiho. Iz mržnje, strasti koja proždire, ubija se kao što je ubijen Ćuruvija.

Jer Mira je bila tužna, Mira je bila nesrećna, Mira je bila ljuta. Ona nije mogla da predje preko Slavkove „izdaje“. Pustila je suzu kad je odlazio sa njihovog zadnjeg razgovora. Nekome je to bio dovoljan znak za likvidaciju.

Sve ostalo je samo posao nadležnih organa.

 

(Ovo je deo emisiji “Iz glave”,  emitovane 16. 01. 2014.  Čitavu emsiju preslušajte na donjem linku)

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to top button
Close