Analitičarski kutak: Zašto je lep ovaj svet

U današnjem analitičarskom kutku Dragana i ja smo se pozabavili trenutno najčešće (u dve verzije čak) emitovanom reklamnom porukom: Al’ je lep ovaj svet.
Taj zarazni refren, i dodali bi onako stručno – idealna poruka u ovom istorijskom trenutku razvoja našega napaćenoga društva – emituje se na skoro svakom teve kanalu. Ona nas podseća na ono što zaista često – zaokupljeni svakodnevnim brigama – zaboravljamo a to je da je ovaj svet lep.
Recimo gledate vesti. Ide najava: broj zaražeih, umrlih, rat vamo, rat tamo, podvodjenje dece, sve gore od goreg. Naravno da vam bude teško od svih tih vesti. Ali onda kreće blok reklama i naravno refren – al’ je lep ovaj svet i to u dve varijante. I odmah vam lakše.
Čak i ako izbegavate vesti ne gine vam ovaj refren. Gledate fudbal, primera radi. Već na kraju prvog pouvremena pocepali ste tiket, iznervirali se, teško vam je kad ono reklame i naravno – al’ je lep ova svet.
Isto vam je i ako gledate neku ljubavnu dramu, pa ona njega ili on nju ostavlja, neki krimić gde se rešeta na sve strane. Lepi svet uskače i seče vašu zabrinutost i uznemirenost u pravom treutku. Vraća vam osmeh na lce.
To deluje terapeutski. Kad god vam je teško, koliko god da vam je teško, prošetajte daljinski i negde ćete već čuti zarazni refren – al’ je lep ovaj svet…
Uostalom pogledajte našu detaljnu i stručnu analitičarsku ekspertizu analize ove, po našoj stručnoj proceni, najbolje i najlepše poruke u novijoj srpskoj istoriji poruka.

 

Mi ćemo nastaviti sa analizama zanimljivih pojava, dogadjaja, fenomena kako se to stručno kaže.
Slagali se ili neslagali sa našim analizama – mada je bolje da se složite jer nemoguće je da analitičari nisu u pravu – podržite naš rad.

Kliknite na link i donirajte. Svaka donacija je dobrodošla za dalji razvoj analitičke misli.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to top button
Close