Deklaracija o promeni mentaliteta devojano Mlade i Mome

Potrebna nam je Deklaracija o naciji, o narodu, ovo – spašavaj se ko može ali pre svega toga, pre bilo kog unutrašnjeg ili spoljašnjeg dijaloga o Kosovu, naciji, narodu, Ustavu potrebna nam je Deklaracija o promeni mentaliteta devojano mlada i moma mlada.

Današnja omladina, bolje rečeno deo omladine, evo oko 100.000 devojaka do 40 godina i ko zna koliko momaka istih godina, neće da se udaje, neće se ženi, neće da radi, samo bleja i udri na tviter i fejzbuk kako ništa ne valja. To mora se menja.

 

 

Nekad se znalo: oženiš se ili udaš, zaposliš u fabriku, znaš kad radiš, znaš kad je bolovanje – kad se ide na njivu.

Udajom se ujedno rešava i vrlo važno pitanje naših daljih evropskih integracija, pitanje vladavine prava: imaš muža, imaš ko da te posluša, baci djubre, menja sijalice, da usisa, počisti, da završava posao kad treba. To je vladavina. Prava.

Ugledajte se na predsednika. Šta bi bilo da nije radio pre četrdesete godine. A radi ko zna od kad. Još od gvoždjare u Londonu. Eto i oženio se, ima decu, porodicu, radi…

Nadežda Milenković piše kako država treba da menja mentalitet. I kaže: “Kakva je vlast, takva je država. A kakva je država, takav je mentalitet.”

Naravno, pošto svi znamo ko je ovde država, vidim da se opet udara na predsednika. Traži da opet On menja mentalitet.

A koliko puta je promenio mentalitet? Dokle više?

Pa, taj je promenio toliko mentaliteta da više čovek ne zna šta (da) misli.

Ne znam šta još treba da uradi: da vodi emisije na TV ili na radiju. Koliko je mogao on je promenio mentalitet.

Evo, ako treba i ja ću da se oženim još jednom. Promeniću mentalitet. Iz ljubavi prema otadžbini. Zbog evropskih integracija.

Nadjite nekog mladog od oko 40 godina, dogovorite se, potpišite deklaraciju o promeni mentaliteta i pravac kod matičara. Ne mora u crkvu. Dovoljno je da vam kažu – Živećete zajedno dok vas država ne rastavi. Ili dok vas EU ne rastavi.

Pomozite. Udajte se, ženite se, promenite mentalitet. Dok ne udjemo u Evropu a posle vidite šta ćete.

Vidite da čovek ne može sve sam.

(izvodi iz uznemirujućeg video sadržaja snimljenog 14.08.2017. oko pola dva koji možete pogledati pritiskom na belu strelicu, na sredini donje slike)

 

Miroslav Miletić

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to top button
Close