Hronika naručene smrti

 

Potpuno je besmisleno pitanje: da li iza ubistva Slavka Ćuruvije stoji bračni par Milošević – Marković? Pitanje nije čak ni besmileno, ono je (sem što je bljutavo) nepristojno.

Jer, u to vreme, dok su njih dvoje jahali, niko nije smeo u ovoj zemlji da pisne a da to nisu znali Sloba ili Mira. Mira Marković je znala i koliko ima listova na lipi u dvorištu njihove porodične kuće u Požarevcu.

 

 

Pa ako se prve godine vlasti Miloševića mogu smatrati njegovom voljom, onda su zadnjih nekoliko godina njegove vlasti u stvari volja, želje, hirovi i snovi njegove supruge Mire Marković. Ona je u stvari sve promenila, ona je vladala, ona je na kraju krajeva došla glave svima pa čak i svom suprugu.

Onih 17 metaka kojima je izrešetan Ćuruvija i onaj jedan kojim je „overen“, najbolje pokazuju kolika je bila mržnja uperena ka njemu i kakva je bila poruka ostalima. Profesionalci ubijaju jednim metkom. Brzo i tiho. Iz mržnje, strasti koja proždire, ubija se kao što je ubijen Ćuruvija.

Jer Mira je bila tužna, Mira je bila nesrećna, Mira je bila ljuta. Ona nije mogla da predje preko Slavkove „izdaje“. Pustila je suzu kad je odlazio sa njihovog zadnjeg razgovora. Bio je to dovoljan znak za likvidaciju.

Sve ostalo je samo posao nadležnih organa.

Celu priču #izglave poslušajte na gornjem linku sa joj tubea.

 

Miroslav Miletić
(Objavljeno prvi put 17.01.2014.)

 

#PodržiIzGlave – doniraj, svaka kinta je je više nego dobrodošla.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to top button
Close