Imate li čudesni osećaj za bukiranje Grčke

Gledao sam na teveu nekih pola sata doktora Nestorovića koji je u tom glavnom štabu koji donosi odluke, donosi mere, odlučuje o našim životima i evo nisam pametan.
Pitam se – vrlo prosto – šta on zna što mi svi ne znamo pa sipa tako optimistične prognoze. Razumem da je prošao kroz slične katastrofe, da se nagledao svega i svačega, ali opet nije mi jasan.
Neko od nas dvojice greši, u to sam siguran. Ili on ili ja.
Ili – šta on to ne zna – pa sipa takve izjave od kojih normalnom čoveku dodje da baci maske, rukavice, zapali odjednom tri cigare, šine kilo rakije, posluša ga i bukira Grčku za jun jer je tada niža cena. I vikne  – Mi smo carevi.
Voleo bih da nisam u pravu i da ispadnem najveći magarac na svetu, nemam ni zrnce znanja ili iskustva koje ima doktor Nestrorović ali sve se mislim da on negde u prognozama greši.
Shvatio sam da sve gleda kroz cifre, matematiku, procente… da zato daje takve prognoze.
Ali ako gleda samo cifre, matematiku, ako prognozira gledajući kvote… odmah da mu kažem da se u kladionicama pada baš na malu kvotu. Tu već imam malo više iskustva od njega.
Doktore nikad na 1.20 ili 1.15 ili još gore na 1.10. Padate sigurno. Štro znači da padamo svi.
Ja se trudim, majke mi. Pokušavam na sve moguće načine da zaštitim sebe i svoje najbliže. I nastaviću tako dok god budem imao osećaj za opasnosti.
Osećaj za bukiranje još nemam.
Ali ajde što kažu – ostaviću ovo ovde – pa živi bili pa videli.

Miroslav Miletić

Bukirajte ovaj link i podržite dalji rad ove emisije, #PodržiIzGlave 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to top button
Close