Šta bih rek’o da sam na svom mestu

Sad gledam nešto – ispada tačno mesec dana kako nisam na svom mestu: ispred mikrofona, u studiju, na radiju što bi rekli. Razlog verovatno znate – pisao sam već – imam tumor grkljanja. Čekao sam rezultate biopsije i dobio sam ih. Nisu dobri, maligni su i za par dana tačnije 18. juna idem na operaciju. Ili što bi rekli doktori – biću na programu. Kao što rekoh prošli put – hteo ne hteo na programu sam, sad da li na radio programi ili na programu za operaciju nije ni važno: uglavnom, na programu sam.

Šta da vam kažem ne brinite – ne brinem ni ja. Rekli su mi da nisam životno ugrožen, nisu mi ugrožene ni glasne žice, biće to sve o.k. bude dobro, samo će pauza biti malo duža. Tako da se nećemo čuti sve tamo negde do kraja juna.


A realno, nema ni razloga da se čujemo ili vidimo. Manje – više sve što sam imao da kažem ja sam rekao. Inače ovaj naslov “Šta bih pričao da sam na svom mestu” mi se “javio” pre jedno dve – tri nedelje al’ nikako da mi, od tada, padne na pamet šta bih vam pričao. Mada nema tu šta da misliš, da čekaš da ti nešto padne, da smisliš… Ovde pada na sve strane. Pjušti, prava provala oblaka sa sve gradom. Pravo nevreme.

Dakle, nije da nije bilo tema, ne oskudevamo, hvala na pitanju. Sva ta prolupavanja političara na vlasti ili u opoziciji – prosto ne znaš koji je bolji (dobro, predsednik je van konkurencije) – dogadjaji, protesti, sudjenja, izbori, pregovori, istorijski dogadjaji, sportski dogadjaji, tabloidni naslovi, izjave, stručna smatranja, sve to što kidiše na sve nas od rane zore do kasne noći. Realno, ne možeš ni da postigneš kad bi hteo sve da pomeneš a kamoli da udješ u fazu “recite nam nešto više o tome”. Ili – sa’ću to da vam objasnim.

Dugo već mi se dešava da se (nenamerno) ponavljam. Dugo već se svake godine sve vrti u krug. Retko da iskoči nešto baš novo što nije bilo “na današnji dan” prošlih godina. I o čemu nisam pričao.

Zato sam malo istraživao (sam sebe) i pronašao dokaze za sve ovo što sam vam napisao u prethodnom pasusu. Ima ih po raznim ćoškovima interneta koliko god hoćete. Evo recimo, ukucao sam “izglave” i gle čuda šta sam sve pronašao za nekih desetak minuta.

Primera radi na mixcloud ima nekih lepih emisija i to onih koji nisu iz kategorije “ponavljajućih”. Tu ćete naći intervju sa članovima Smaka pre koncerta na Ušću, pa emisije posvećene Arsenu i Borisu, Mandeli… a ima i par dobrih zezalica.

Na soundcloud je pravo ludilo. Tu ima ukupno 11 (jedanaest) naloga koje sam otvarao svojevremeno na različite mejlove i postavljao delove emisija ili cele emisije iz glave. To se danas – kako kažu stručnjaci – zove podkast.
Pa evo vam: podkast1, podkast2, podkast3, evo i četiri, pet iz glave, šest izglave, sedmi podkast izglave, osmi, deveti, deseti iz glave, i na kraju 11izglavepodkast. Uf, nadam se da su svi linkovi dobro postavljeni…
Tu ima svega i svačega pa slušajte. Aktuelo je i dan danas.

Naravno preporučujem vam (malo sistematizovaniji) i you tube kanal emisije iz glave, posebno deo “operetsko- kabaretski – oratorijum”. Imate komplet snimke čak pet priredbi:
Dijalog monologa, Bitef,  Najbolje iz Kragujevca, Izborna slagalica, Publika ne kleči, Igre prestola – Čudna jada Kragujevca grada.

Tu su i raznorazni delovi predstava. priče i primenjene pesme… Pa birajte. Posebno možete da kopate po odeljku video priče. I tu ima svašta. I ne zaboravite da kliknete na dugme subscribe. Zapratite što kažu…

I na kraju tu su vam fejzbuk strana emisije iz glave i emisije kako Ti kažeš.

Dakle ima na internetu toliko toga što sam pričao da zaista nema razloga da pričam bilo šta novo. Ako neko misli da je to posledica tumora greši. Nema veze sa tim. Rekoh vam, biće to sve o.k.

Iskreno da vam kažem najviše vremena – i zbog toga nije bilo blogova ili video strimova – potrošio sam (da se izrazim rodno senzitivno) na usavršavanje tehnike razvijanja bola u predelu intimne regije. I ide mi zaista dobro. I vama preporučujem da svakodnevo vežbate ovu tehniku. Odvojite pola sata dnevno, isključite se od svega, usavršavajte tehniku tzv. svetskog bola u predelu intimne regije.

Videćete, biće vam bolje, biće vam lakše. Jer sa jako izraženim bolom u predelu intimne regije možete bez ikakvih posledica da gledate predsednika čak i po nekoliko sati na teveu, a vesti i one emisije u kojima se više njih nešto raspravlja, ubedjuje i nadvikuje možete da pratite bez ikakvih problema, uz kokice. Život će vam se promeniti.

Zato vam do sledećeg čitanja ili gledanja tamo negde krajem jula ili početkom avgusta želim što veću svetsku bol u predelu vaše intimne regije. I lagano pucketanje u što većim količinama.

Eto, uskoro očekujte nove sadržaje. Tekstove i Dragaine, i moje a i nekih drugih dobrih ljudi. Biće naravno i viedo priča. Dakle biće podkast. I sa Draganom i bez nje.

Do tada ako ste u mogućnosti podržite naš rad. Donirajte, svaka kinta nam dobro dodje. Sad će da treba i za novu opremu i tako… uvek je svaka donacija dobrodošla. Hvala vam unapred.

Budite zdravi i srećni.

Miroslav Miletić

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to top button
Close