Vlog: Zen budizam – Kakvo pečenje takvo i rešenje

Kad su izbori dobro organizovani, narod na njih ne mora ni da izlazi – rekao je još 1996. godine, u vreme održavanja izbora, jedan lokalni funkcioner u Kragujevcu. Ovaj SPS budizam je primenjljiv i danas. Pogotovu kad su u pitanju razgovori, pregovori ili okrugli stolovi vlasti i opozicije, sad kako ko već TO što se dešava zove.

lajf kaučing

Iako raspolažem sa malo informacija zbog zaveta ćutanja sa sigurnišću mogu, i posle 23 godine od nastanka pra SPS zen budizma, da izvedem nekoliko novih zen budizama.
Recimo: Kada su razgovori vlasti i opozicije dobro organizovani onda vlast i opozicija ne moraju ni da razgovaraju.
Ili: Kada je okrugli sto vlasti i opozicije dobro organizovan onda vlast i opozicija i ne moraju da sedaju za sto.
Primećujete da su ova dva pravila, kada su u pitanju razgovori, pregovori ili okrugli stolovi (kako ko već TO što se dešava zove) slična izvornom.
Medjutim, kada je u pitanju hrana koju su konzumirali predstavnici vlasti i opozicije, a podsećam tu je najviše oprečnih iformacija, situacija je sasvim obrnuta.
Dakle: Kada su kupus i pečenje (pice ili sendviči) dobro pripremljeni onda je prisustvo vlasti i opozicije obavezno. Znate već kako se kaže – greota da se baci.
I na kraju, ali ne i kao najmanje važno – zapravo najvažnije, dobijamo izmenu stare poslovice koja kaže – kakvo rešenje, takvo pečenje. Ovi, vlast i opozicija, udruženim zajedničkim delovanjem i to su uspeli potuno da preokrenu pa se od leta gospodnjeg 2019. godine u Srbiji kaže – kakvo pečenje, takvo rešenje.

Miroslav Miletić

#podržiizglave, klikni i doniraj. koliko god – svaki dinar je velik kao kuća

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to top button
Close