ZAŠTO NEĆU DOĆI NA SLEDEĆI PROTEST U KRAGUJEVCU

Popodne na Božić 2019. godine na fejzbuk strani Jedan od pet miliona objavljeno da će sledeći protest u Kragujevcu biti organizovan u subotu 12. januara od 18.00. Sve je isto kao i prošle subote.

Uz par novina: biće održani govori na kraju, kod Gimnazije, na Djačkom trgu, mada ne piše ko će govoriti.
Pa ako to i mogu da razumem – možda još traju dogovori ko će govoriti mada bi spisak govornika javnost morala da zna barem dan – dva pre skupa, druga novina mi nikako ne ide u glavu.
Naime najavljeno je da će na kraju biti organizovano “SPALJIVANJE NEKOLIKO PRIMERAKA JEDNOG LISTA KOJI JE PO MIŠLJENJU ORGANIZATORA NENARODNI.”
Ako su organizatori (sada i zvanični) i dalje isti oni koji su bili orgaNizatori (nezvanični) od prošle subote – mada je jedan u medjuvremenu koliko znam otišao u inostranstvo – pitam ih da li je slika spaljivanja nekog lista (za koji oni misle da je nenarodni) slika koja treba da ode iz ovog grada.
Da li je to slika ovog grada? Spaljivanje?
Ako jeste – odmah vam kažem ja NISAM deo te slike.

Za vas ostale ne znam, odrasli ste ljudi pa mislite svjom glavom, svakom na njegovu savest.
Ako sam prošli skup i pored zamerki oko neprijavljivanja (što sam u odgovoru na poziv za skup koji sam kao i ostali dobio preko fejsa i napisao jednom od organizatora) ipak otišao na protest i izveštavao sa njega (doduše samo preko fejzbuka) ovog puta jedno veliko NE.
Prošle subote je ono što je objavljeo sa protesta na mojoj fejzbuk strani videlo skoro 7.000 ljudi, možda i više, ne znam, nemam statistiku. Ovog puta ja im sliku spaljivanja novina NEĆU dati. Mislim da je to skroz pogrešno. Katastrofalno.
Dakle – NE. Bez mene.

Miroslav Miletić

P.S.
O ostalim “aspektima” protesta, kukavičijim jajima, političkoj pozadini, manipulaciji gradjanima, skretanju pažnje sa beogradskog protesta i ostalom – čime čaršija uveliko ispira usta – neki drugi put. Uostalom ima valjda još novinara i “novinara” u ovom gradu pa neka pišu.

One Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to top button
Close